Montáž a údržba
Informace o vířivkách

Informace o vířivkách

HANSCRAFT PREMIUM+

je náš trvalý závazek k našim zákazníkům Série elegantních a nadčasových akrylátových vířivek PREMIUM+ je zaměřena pro Vás – zákazníky, aby Vám poskytly absolutně nejlepší zkušenost s vlastnictvím a užíváním vířivé vany. Chápeme, že rozhodování o tom, na koho se při koupi vířivky obrátit, je stejně důležité jako výběr vířivky samotné. Vlastnit vířivku pro nás znamená vytvoření dlouhodobého vztahu s výrobcem, stejně jako dlouhodobého vztahu s naším prodejním partnerem. Jakožto licenční výrobce, HANSCRAFT ctí důvěru našich zákazníků a poskytuje na každou vířivou vanu pevnou záruční ochranu, stejně jako nejlepší po-prodejní péči, servis a poradenství všem zákazníkům. - Poskytujeme maximální klid a mír v duši poskytováním bezkonkurenčních služeb a podpory ve spolupráci s nejlepšími specializovanými nezávislými prodejci. Ty naleznete jistě i vy v blízkosti svého místa bydliště. - Zavazujeme se že zajistíme, aby každá HANSCRAFT PREMIUM+ vířivka byla vyrobena pro realitu každodenního použití a přinášela výhody, které nároční zákazníci požadují. Jsme zárukou spolehlivosti a největšího komfortu. - Od prvního dne našeho provozu vířivé vany oceníte nízké provozní náklady a velmi snadnou uživatelnost. V průběhu času zjistíte, že vaše HANSCRAFT PREMIUM+ vířivka poskytuje nejlepší hodnotu na trhu. Toto rozhodně platí i v pozitivních zdravotních benefitech, které sebou užívání našich vířivek přináší. 

PREMIUM+ je tou pravou volbou! Spolu s našimi partnery prodejců, jsme se zavázali k plnění našich slibů a závazků vůči zákazníkům. Naše vířivky obstojí ve zkoušce času, a my si za tímto hrdě stojíme. Pokud uvažujete o vířivce, žádáme, abyste pečlivě prozkoumali poměr velmi výhodné ceny, vybavení této série, úspory při užívání a kvalitního servisu a poradenství, na což jsme velmi hrdí. Nebylo by skvělé vrátit se domů, uniknout realitě a mít příjemný pocit, že o své zdraví dobře pečujete? Budete se cítit lépe a můžete si být jisti, že si budete moci vychutnat výhody relaxace, které sebou přináší efekt omlazení pro nadcházející roky. Váš domov je vaše základna zdraví, radosti, zázemí a odpočinku a teď je správný čas, abyste si dopřáli i toto relaxační potěšení. Zveme Vás do naší e-bazenyjezirka.cz  rodiny, a aby si vychutnali absolutně nejlepší zkušenost s vlastněním vířivky.

Absolutně nejlepší Péče o vodu  představuje revoluci ve způsobu údržby Vaší vířivé vany. Jako jediní Vám nabízíme bezúdržbový materiál kompatibilní s kyslíkovou bezchlorovou chemií a ozonizátorem v kombinaci s efektivní výměnou kartušových filtrací. Bednění Jsme průkopníkem ve vývoji alternativních materiálů pro bezproblémovou údržbu. Naše exkluzivní syntetické panely nabízí nízkou údržbu a vysokou životnost. Zapomenete-li se o bednění vířivé vany starat po dobu půl roku? Žádný problém.
 Bednění obsahuje UV filtry a nepotřebuje impregnaci jako klasické dřevěné alternativy. Díky tomuto je životnost a stálost barev zaručena. Reliéf a přírodní vzhled našeho odolného syntetického dřeva evokuje přírodní teplo a jednoduchou eleganci. Kontinuální a efektivní filtrace Ve vířivých vanách PREMIUM+ pracuje nezávislé oběhové čerpadlo a dále další masážní čerpadla. 
Filtrace vody tedy není limitována sníženým výkonem při práci hydroterapie. Filtrování a ohřev vody je libovolně nastavitelné a automatické. Tím, že jsou tyto funkce masáže a filtrace odděleny je zaručeno maximálního efektu obou procesů, což zvyšuje jejich životnost. Provoz je velmi tichý a efektivní, Vaše vířivka HANSCRAFT bude vždy vyhřátá, čistá a připravená Vás kdykoli potěšit. Energetická úspora Tato unikátní funkce je v konstrukci každé vířivé vany PREMIUM+. Každá vířivá vany se při provozu zahřívá a teplo - energie vytvořená chodem čerpadel je zpětně využita jako tepelná izolace uvnit vířivky a dále se tento efekt přenáší přímo do vody, kde se již ohřátý vzduch vhání za pomoci bloweru dovnitř vířivé vany. Nedochází tak k tepelným ztrátám, jako u většiny vířivých van. Jednoduše ušetříte - můžete si vychutnat nižší měsíční provozní náklady. 

Tepelná izolace Vířivky PREMIUM+ jsou zcela izolovány několika vrstvami s vysokou hustotou ze zadní strany USA akrylátu LUCITE ACRYLIC, dále částečným nástřikem polyuretanové pěny, přičemž se stejný materiál, použitý k izolaci, montuje na komerční mrazničky. Termokryty HANSCRAFT – termodynamika a bezpečnost Naše termokryty jsou vyrobeny z vinylových a vnitřků z tvrzeného PS, což vytváří vyšší standard pro energetickou účinnost. Dodatečné izolační lemy na vnějších stranách závěsu vytvoří těsné uzavření, které zaručuje téměř dokonalou izolaci a perfektní termodynamiku vody. 

Termokryty jsou zamykatelné klíčem, tedy Vaše vířivka chrání bezpečnost a životy Vašich dětí nebo vnoučat. Samozřejmostí je, že toto vybavení je v ceně většiny modelů. Zvedák termokrytu Myslíme i na snadnou použitelnost pro lidi s hendikepem nebo pro slabší občany. Díky zvedáku termokrytu vířivé vany je velmi snadné vířivku odkrýt jednou osobou a nepotřebujete asistenci kohokoli jiného. Díky tomuto zařízení budete mít chvilku jen pro sebe. Tento zlepšovací produkt řeší i problém kam termokryt umístit při používání vířivky. Jednoduše zůstane zavěšen na boku vířivé vany. Klid na duši Tímto myslíme to co chcete vědět a čím chcete být si jistí… HANSCRAFT Vám dokáže, že si zákazníků Váží. Záruka Pokud jde o záruku a jistotu správného rozhodnutí ve vířivé vany PREMIUM+, hrdě Vás můžeme ubezpečit, se úspěšně exportují do více než 65ti zemí od počátku roku 1993. Tímto jsme nastavili jedinečný standard, který je v kombinaci s velmi příznivou cenou jen těžké překonat. Poskytujeme plnou záruku na veškeré části vířivé vany, náš servisní tým je Vám v případě potřeby kdykoli k dispozici a rádi Vám pomůžeme s jakýmikoli dotazy i pozáruční péčí.

 Titanové topení – Titanová kvalita HANSCRAFT PREMIUM+ využívá inteligentní výrobní koncepci vysoké kvality materiálů v kombinaci s ochranným mechanismem. V řadě PREMIUM+ Vám inteligentní display sdělí například potřebu proplachu filtrace, což je velmi snadný úkon, který prodlouží životnost topné spirály. Tímto jsme zajistili bezporuchový chod a dlouhou životnost všech prvků ve vířivé vaně.

 Provoz Pro 20 let, PREMIUM+ vířivky vedou v pozici etalonu v inovativním designu, pokročilé technologii a bezkonkurenčních cen, tedy je vlastnění naší HANSCRAFT vířivky opravdové potěšení na které budete hrdí. 

Intuitivní ovládací prvky HANSCRAFT PROFI SPA MAINBOARD ® kontrolní systém - mozek uvnitř každé vířivé vany - využívá pokročilou technologii, aby byla Vaše vířivka snadno a intuitivně ovladatelná. Náš intuitivní, LED SPA ovládací panel je přístupný zevnitř i vně vířivky. Je určen pro snadné použití, tedy vířivku můžete zapnout z venku a pak jen regulovat sílu výkonu, každé pozice zvlášť zevnitř. Trávíme čas pokročilým inženýringem, co se týče veškeré technologie. Vířivku budete umět ovládat za jednu minutu. Stačí jen nastavit a relaxovat Chcete-li vytápět vířivky PREMIUM+, jednoduše se rozhodněte, která teplota vody Vám vyhovuje, a pak už na vše můžete zapomenout. Vaše vířivka bude vždy připravena pro pohodlnou relaxaci. Obsahuje inteligentní programy samofiltrace a ekonomického samoohřevu.

 Hydromasáž Každé sedadlo Vaší vířivky je inteligentně navrženo pro danou masážní funkci. Design a rozložení bylo navrženo tak, aby bylo dosaženo maximálního komfortu a Vy se nemuseli o nic starat. Senzační RELAX COMFORT™ trysková technologie Navrhujeme vlastní design trysek, každý z nich má dostatečnou sílu, aby vám poskytnula neuvěřitelnou masáž. Všechny naše trysky jsou kompletně nastavitelné, abyste si mohli vytvořit ten správný pocit, že tato intenzita masáže na dané pozici je přesně taková, jaká Vám vyhovuje. Sportovci ocení silnou a intenzivní, senioři zase jemnou, uklidňující a povzbuzující. Blower - jemná perličková terapie HANSCRAFT PREMIUM+ je ve standardní (nadstandardní) výbavě vybavena funkcí bloweru, který „změkčí a zjemní“ Vaší vířivou vanu. Představte si jemnou perličkovou koupel a jemné bublání teplého proudu vody, který stoupá nahoru po celé délce zad, uklidňuje přepracované svaly a uvolňuje všechny malé stresové oblasti, kde jste cítili napětí. V tomto jsou naše vířivky opravdu exkluzivní. Je to tak pohodlné a příjemné… budete si moct vychutnat odpočinek a delší, osvěžující jemnou perličkovou masáž. PREMIUM+ je životní styl a standard Ať už hledáte skvělou relaxační dovolenou, nebo místo pro pobavení Vašich přátel s rodinami, PERMIUM+ vířivky je pro oba dva případy dokonale hodí. Je to jedinečný životní styl, který si zasloužíte. 

Myslíme i na Vaši Zábavu během koupele PREMIUM+ jsou navrženy tak, abyste se během Vašeho pobytu ve vířivce dobře bavili. Vaše možnosti zábavy jsou například v podobě integrovaného SPA audio systemu zabudovaného v bednění vířivky. Máte na výběr z následujících funkcí a parametrů: CD, DVD, MP3, USB, SD karta nebo si můžete pustit FM rádio. Vše si poslechnete na výsuvných reproduktorech se směrovatelným tokem zvuku. Toto vybavení je standardem pro všechny vířivky řady PREMIUM+. Elitní modely vířivek navíc obsahují LED výsuvnou TV s možností DVD pro maximální zábavu. Lucite Acrylic, USA Vířivé vany PREMIUM+ jsou vybaveny akrylátovým povrchem od americké společnosti LUCITE ACRYLIC, USA. Obsahují složku Microban®, jenž má antimikrobiální ochranný efekt. Další výhodou je vysoká tepelná odolnost, odolnost proti UV záření nebo termoformabilita – neměnost tvaru povrchu. Naše vířivé vany jsou díky akrylátu Lucite® překonávají konkurenční produkty v celé řadě kritických výkonnostních kritérií. I díky této značce, která desítky let důvěřuje svým osvědčeným systematickým postupům, inovaci a zkušenostem, se naše vířivky řadí na samotnou špici. Co vzkazují vlastníci vířivek PREMIUM+? Wow! Dva měsíce vlastním tuto vířivku! Koupil jsem si Viktorii a jsem překvapen jak s minimálním užíváním kyslíkové chemie vypadá voda dobře. Opravdu se mi líbí rohy sedaček a je pravda že myslím díky nim se mi uvolnilo napětí z ramen a krčních svalů. Prostě fajn! Josef Kopecký, Hradec Králové, vlastník. 

ZDRAVOTNÍ PROSPĚŠNOST VÍŘIVÝCH VAN Pomáháme vám dosáhnout příjemnější a zdravější životní styl. Je to opravdu nádherný pocit uvelebit se do pěkné, prohřáté a uklidňující vířivky HANSCRAFT. Masážní účinek trysek, spojený s léčivými vlastnostmi horké vody, patří do okamžiků, které nechcete aby skončily. Je to opravdu příjemná záležitost. Naše vířivky jsou skvělé místo, ať už jste sami nebo máte návštěvu a v neposlední řadě je to dokonalý prostor pro příjemné relaxace společně s rodinou. Jakmile začnete používat naše vířivky… zjistíte, že nejlepší efekt jejich používání je dokonalé uvolnění po náročném dni a jakýsi myšlenkový stav beztíže. Například společná dovolená na dvorku vašeho domova s rodinou – všichni si budete blíže. Budete lépe spát, budete se cítit lépe a ano, má lázně také prokázáno znovu rozdmýchat pozitivní vzrušení, které se občas vytrácí ve shonu dnešního životního stylu. Naše produkty léčí tělo, mysl i ducha. Pokaždé, když je budete používat, bude to rychlá transformace od stresu do stavu klidné blaženosti.

 Artritida Je smutné zjištění, že počet lidí trpících artritidou se neustále zvyšuje. V Evropě nejsou přesné výsledky statistiky známy, nicméně přesná čísla máme od doktorů v USA: Počet Američanů s artritidou nebo chronických kloubních obtíží: rok 1985 - 35mil obyvatel rok 1990 - 37,9mil obyvatel rok 1998 - 43mil obyvatel (každý šestý člověk) rok 2006 – 46mil obyvatel (každý pátý člověk) zdroj: www.arthritis.org/facts.php ANO, naše vířivka je ideální řešení nápravy pro mnoho forem artritidy. Výše je odkaz na cenné informace z internetových stránek Americké Arthritis Foundation v souvislosti s hydroterapií v teplé vody a terapií cvičení ve vodě. Jako vždy, měli byste se poradit se svým lékařem, zda a jaká forma terapie ve vířivce je vhodný pro vaši konkrétní formu artritidy. Cvičení ve vířivce: prosíme prostudujte si následující americké stránky: uvádějí jak maximalizovat zdravotní prospěšnost užívání vířivých van a základní formy cvitčení: www.arthritis.org/water-exercise.php - pro překlad můžete využít automatický překlad google translator.

 Léčebná Hydroterpaie Bolesti našeho každodenního života… Ať už máte pocit pálení po včerejším intenzivním tréninku nebo cítíte přetlak a pelesti v palcích na nohou, jedna věc je jistá, čím jste starší, tím déle trvá se vyléčit. Je uklidňující vědět, že hydroterapie z horké vířivé vany je pro Vás cestou jak neblahé účinky věku a životního stylu vylepšit nebo pozitivně regulovat. První věc, kterou zažijete, když vylezete do Vaší vířivky je uvolňující pocit beztíže a pohodlí, což nebude snadné opustit. Tento nový klidný svět vám umožní pohybovat se více svobodněji a s větší lehkostí. Další, hydrostatické vlastnosti krevního oběhu je kyselina mléčná, která způsobuje napjatý pocit ve svalech a jejich pálení. Nyní popíšeme jak funguje trysková hydroterapie. Pokud teplá voda a vzduch bombardují vaše tělo a vaše namožené končetiny, záda na správných místech, dochází k lepší cirkulaci krevního oběhu i lymfatického oběhu. Vířivé vany HANSCRAFT mají desítky let zkušeností s umístěním trysek přesně tam, kde je třeba, aby poskytly co největší úlevu. Navíc má každá vířivka několik možností proudových konfigurací, tedy se můžete jednoduše přesunout ze sedadla na sedadlo vedle a těžit z různých druhů zdravotně prospěšných masáží. Naše vířivky jsou vyráběny s vodoléčebnými tryskami RELAX COMFORT a velmi výkonnou řadou čerpadel. Tyto špičkové komponenty jsou perfektně konfigurovány pro optimální tlak hydroterapie. Nikdy jsme nevěřili v použití slabších čerpadel ve vířivkách, tak jako konkurence. Americké výzkumy prokazují, že tlak musí být spíše silnější, aby došlo k většímu léčivému efektu. Vždy jsme se snažili přesvědčit naše zákazníky, že je lepší tlak ubrat přímo na tryskách, než litovat nákupu vířivky, která je poddimenzovaná. Od šetrné terapii k intenzivní, hydromasáž vířivek HANSCRAFT je bezkonkurenční.

 Hluboký spánek Probouzíte se s únavou? To způsobuje menší chuť do dne a snižuje to produktivitu v práce. To samozřejmě způsobuje, že se budete snažit, dohnat zítra to, co jste dnes nestihli. Toto je krásný příklad začátku stresového kolotoče dnešních dnů. Je přirozeně znepokojující přirozeně způsobí, že následkem tohoto máte neklidné spaní generující zcela nový den, kdy musíte dohánět včerejší ztráty. Je to začarovaný kruh, který se musí napravit. Ale jak? Naší vířivkou - zajišťuje potřebnou fyziologickou změnu vašeho běžného dne v kombinaci s funkční vodoléčbou. Vířivka uvolňuje tělo, které pak umožňuje stejným způsobem uvolnit i mysl. Použití vířivek těsně před spaním umožňuje tělu se maximálně uvolnit a spát velmi hlubokým spánkem, kdy si skutečně odpočinete. Naši zákazníci jsou toho důkazem. Při kontaktu s nimi potvrzují, že tak hlubokým spánkem, jak po použití vířivky, nespali už dávno. 

Anti-stresová terapie Při uvážení všeho stresu a napětí dnešních hektických dnů je na pováženou, když je jedinec přirozeně zdraví. Nepříznivé účinky stresu jsou jako opravdu vytrvalý nepřítel, který Vás sice pomalu, ale zcela jistě jednou dohoní. Je dobré vědět, že pobytem ve vířivce, tento neblahý účinek stresu a napětí uvolňujete. Následující nemoci jsou velmi často spojeny se stresem a je to jedna z hlavních příčin: Úzkostné stavy, deprese, vysoký krevní tlak, a kardiovaskulárních onemocnění, některá onemocnění zažívacího ústrojí, některé druhů rakoviny, a dokonce i proces stárnutí sám o sobě. Stres také zvyšuje četnost a závažnost migrény, fáze astmatu a kolísání hladiny cukru v krvi u diabetiků. Na odkazu níže je průkazný vědecký důkaz o tom, že lidé, kteří zažívají psychologický stres jsou náchylnější k rozvoji nachlazení a jiných infekcí, než jejich méně stresovaní vrstevníci: Zdroj: www.medicinenet.com/stress/page8.htm A samozřejmě, kdo by nechtěl řešit prevenci… naše vířivé vany Vám od všedního stresu velmi účině pomohou. Pravidelné používání vířivé vany HANSCRAFT všem uživatelům uvolňuje mysl a umožňuje nezbytnou přestávku dát si věci do přímých souvislostí. Máte lidi, kteří Vás milují? Máte lidi, které milujete Vy sám? Mám lidi, kteří jsou v mém životě, a kteří by Vám kdykoli pomohli? Člověk může lépe plánovat svůj den a zásadní kroky, když je mozek odpočinutý, relaxovaný a vidí čistě "tady a teď". Jinými slovy, naše vířivka je místo, kam musíte jít pro Váš drahocenný "oddechový čas". Přeskupit a plánovat. Koneckonců, každý potřebuje oddechový čas bez ohledu na to, kolik mu je.

 Rodinná terapie Jídelní stůl. Skvělé místo pro shromažďování rodiny a pro diskuse o denních událostech. Pro mnoho rodin, které mají aktivní a společný rodinný plán a den plný nekonečných sporty, zájmových kroužků nebo výletů je vířivka příjemným doplňkem. Pro lidi, kteří se stravují nezdravě, například ve Fast foodech a nemají čas samy na sebe ani na rodinu je vířivá vana téměř nezbytností. Čas kdy je rodina společně je opravdu vzácný. Čekání na desátou, jedenáctou hodinu večer, aby se po televizním programu mohlo jít do postele prostě nedává smysl. Kromě hromadného shromažďování kolem televizoru, je velmi těžké strávit čas společně, obzvláště v dnešních dnech. A to je právě špatně. Tato situace byla do dnešního dne. S vířivou vanou zjistíte, že utmelení Vaší rodiny dohromady není až tak těžké, když si můžete dopřávat opravdu nádherných okamžiků ve Vaší vířivce. Všichni ocení výhody vířivky, každý člen rodiny má raději něco jiného, nicméně asi tušíme, že všechny děti baví se koupat a naopak rodiče zase ocení stresovou terapii, kdy zapomenou na náročný den v práci. Je to prostě zábava. A co je nejdůležitější? Všichni sedíte v intimním prostředí a v naprosto uvolněném stavu. Napětí je pryč a zjistíte, že den každého z Vás byl vlastně celkem zábavný. Vaše HANSCRAFT vířivka nahradí Váš jídelní stůl, který nebude jediným místem, kde se sejdete. My v e-bazenyjezirka.cz věříme, že poskytujeme příjemnou alternativu k záchraně cenného času stráveného s rodinou a nahrazujeme Vaše společné návštěvy Fast foodu něčím zdravějším a zábavnějším. 

Terapie pro pár Není to jen "krysí závod" v práci, co Vás může trápit. Život rozhodně má své vzestupy a pády. Pro většinu z nás, kteří mají to štěstí, že jsme našli životního partnera, věříme, že je možné své problémy sdílet a vyřešit společně. A platí to právě o rodinných a vztahových záležitostech, protože vztahy rozhodně mají také své vzestupy a pády. V e-bazenyjezirka.cz jsme si položili otázku: "Je to opravdu možné řešit zásadní rodinné nebo vztahové záležitosti ve vířivé vaně?“ Ano, rozhodně… je to příjemné místo pro klidné rozhodování a pravdivé rozhovory, o tom co Vás trápí. Věříme, že právě zde si najdete vhodný čas pro čistý a klidný rozhovor o důležitých věcech, kterém Vás mohou navzájem trápit. S vaší vířivkou, najdete skutečný únik ze dne. Základní pravidla jsou jednoduchá. Mluví se o financích, rodinných příslušnících, o přátelích nebo o tom, co je třeba udělat. Soustředíte se na náročné problémy, vnímáte jeden druhého jinak a znovu se dostanete do toho, co vás dva přivedlo dohromady a jak jste se seznámili. Nalijte si čistého vína a Oživte romantiku. Koneckonců, je jednodušší čelit nástrahám denního světa ve dvou.  e-bazenyjezirka.cz poskytuje široký sortiment: vířivky, vířivé bazény, vířivky pro dva, bazény s protiproudem. Většina vířivek je poskytována levně na rozdíl od předražených cen konkurence. Všechny naše modely vířivek jsou venkovní, a tedy je můžete používat celoročně. 

OBECNÉ INFORMACE O VÍŘIVKÁCH: Lázeň ve vířivé vaně vám přinese dokonalý relaxační zážitek. Vířivka je speciální kategorie rodinných bazénů. Není určena k plavání, protože má poměrně malé rozměry. Obvyklý průměr vířivky je 1,5 až 2 metry a hloubka je kolem 60 cm. Slouží především ke klidové relaxaci a jemné masáži podvodními tryskami nebo perličkovou masáží. Výhoda vířivky je poměrně malý obsah vody. Jsou dodávány jako celek, včetně masážního čerpadla, krytem pro snížení odparu vody a tepelných ztrát. Jsou dva typy konstrukcí vířivých van. Samonosná skořepina nepotřebuje vnitřní pěnovou výplň. Laminát u robusních samonosných skořepin je kolem 10 cm. Tenčí skořepiny jsou sice levnější, ale vnitřek vířivky musí být vyplněn pěnou. Nesamonosná konstrukce má však více problémů. Veškeré vnitřní součásti vířivky jsou nepřístupné. Oprava je tak drahá a časově náročná. U samonosných konstrukcí je výměna a přístup k vadným dílům jednoduchá a rychlá. Při výběru vířivky je důležité se zajímat i o izolaci. Správná izolace ušetří až čtyřnásobek spotřeby elektrické energie. Termokryt je také důležitou součástí izolace vířivky z vrchu. Vyztužen ocelovými prvky dokonale kryje vířivku. Typická tlouška krytu je 10 až 13 cm. Nákup levné vířivky se časem velmi nevyplatí. Desinfekce vířivé vany se provádí ozónem nebo solanizační jednotkou. Ta funguje na bázi rozkladu pomocí elektrického proudu, který vytváří ze soli chlór. Slaný roztok má však špatný vliv na kovové součásti. Ve slaném prostředí vydrží pouze titanové díly. Instalace vířivé vany může být různá. Samonosné robusní konstrukce mohou být instalovány kdekoliv. Levné nesamonosné vířivky vyžadují betonový základ. Vířivou vanu lze zabudovat do interiéru domácího wellness centra. Také lze mít univerzální venkovní vířivku. Ty jsou konstruovány do -20°C, nemusí se vypouštět voda a lze relaxovat, když je kolem sníh. Zabudovávat vířivku do roviny s terénem se nedoporučuje. Má to několik nevýhod. Servis se prodraží, protože je špatný přístup k technologickému vybavení a při výměně vody se musí vypouštět. Podstatným negativním jevem, je spodní vlhkost. Ta působí velmi špatně na vířivou vanu. Výhodou vířivé vany je naprosto dokonalý relaxační zážitek. Lázeň ve vířivé vaně vám přinese pocit pohody, relaxace, duševní rovnováhy. Vytvořte si vaše domácí wellness centrum a užívejte si každý okamžik. Vaše vířivka se tak stane místem, které nebudete chtít nikdy opustit. Vířivá vana je vyrobena z termoplasticky formovaného materiálu. Při výrobě se používá metoda vstřikování. Díky tomu vířivá vana splňuje všechny nároky ergonomie. Povrch vířivých van je vysoce odolný proti poškrábání a mechanickému poškození. Do akrylátu se přidávají UV stabilizátory. Tím nedochází ke snížení fyzikálně mechanických vlastností, ani únavě materiálu pří působení UV záření. Též barevná úprava povrchu van je vysoce odolná vůči všem okolním vlivům a vyznačuje se barevnou stálostí. Pro vnitřní rozvod vody se používají vysokotlakové hadice, které jsou vybírány s vysokou pečlivostí. Nesmí být poškozené ani znečištěné. Pouze kvalitní hadice zaručí vysokou trvanlivost a funkčnost. Polyuretanová pěna se používá jako tepelná izolace. Snižuje hlučnost zařízení a zajistí hospodárný provoz. Vznikne velká úspora energií při minimální tepelné ztrátě. Stabilitu celé vířivé vany zaručí podpůrné pilíře, vyrobené z tvrzeného PVC. Mnoho výrobců používá výztuhy ze dřeva. To podléhá vlivu vlhkosti a snadno se deformuje. Proto je vhodné použít nosnou konstrukci i pilíře z tvrzeného PVC. Ze syntetického dřeva jsou vyráběny boční panely. Není nutná pravidelná údržba a péče jako u dřeva přírodního. Dodává těmto vířivým vanám nejen přírodní krásu, ale i vysokou odolnost. Nárok na údržbu je minimální.

 Hydromasáž odstraňuje stres, svalové napětí a má kladné účinky na krevní oběh. Eliminuje pocit únavy a uvolňuje celé tělo společně s krizovými místy, jako jsou ramena, šíje, záda, nohy nebo krční páteř. Doporučená teplota pro koupel ve vířivých proudech je 37 °C s využitím aromaterapie a relaxační hudby. Koupel ve vířivce prospívá člověku na celém těle a pozitivně stimuluje jeho energii.
Vířivé vany mají dva základní typy trysek. Vzduchové trysky vytvářejí vzduchové bubliny, které svým prouděním dělají masáž povrchu těla a přenášejí uvolňující vibrace. Vodní trysky dokáží vytvořit tři typy vodního proudu – přímý, rotační, pulzační. Proudy působí na uvolnění svalů a kloubů. Je možné využít různé intenzity těchto proudů.

Základní pravidla při koupání ve vířivé vaně:
-jíst nejpozději dvě hodiny před koupelí
-doporučená teplota vody ve vířivé vaně je 37°C. Při této teplotě se mohou koupat i těhotné ženy. Pro dosažení povzbuzujícího účinku hydromasáže, by měla být teplota ve vířivce 1-2°C pod tělesnou teplotou. Čím nižší teplota, tím vyšší účinek hydromasáže.
-délka koupele záleží na každém jednotlivci. Je však třeba přihlédnout ke zdravotnímu stavu. Při delším pobytu ve vířivé vaně může dojít k přílišnému uvolnění svalů.
-po ukončení koupele se doporučuje cca 10 minut setrvat v klidovém režimu.
Většina vířivých van umožňuje využití doplňkových terapií a je pro tuto možnost plně vybavena.

Chromoterapie využívá barevných světel pro zklidnění mysli i těla a posílení organismu. Ve vířivé vaně jsou instalovány barevné vodní reflektory se čtyřmi základními barvami:
-modrá :zklidní a zvýší koncentraci
-červená: urychlí látkovou výměnu a rozproudí krev
-zelená: přináší duševní klid a pohodu
-žlutá: působí optimisticky, pozitivní naladění lidské energie

Aromaterapie využívá bylinných esencí a působí na čichový aparát. Docílí se celkově pozitivního stavu organismu a povzbuzení mysli. Používá se pro léčbu bolesti svalů, kloubů a pro zmírnění příčin nemocí a zdravotních problémů. Vyvolává pohodu, vitalitu a zvyšuje životní energii. Využívá se při léčbě psychosomatických onemocnění. K lepšímu šíření vonných esencí je určena sada trysek blower,
Které jemně uvolňují proud vzduchu a to přispívá k revitalizaci organismu.
Vířivé vany poskytují opravdu mnoho způsobů relaxace. Vaše vířivka se tak stane místem, které nebudete chtít opustit.

PŘEMÝŠLÍTE NAD VÍŘIVOU VANOU?

1. Co bych měl vzít v úvahu při nákupu vířivky?
Čtyři nejdůležitější faktory jsou: umístění, kam chcete vířivku dát (velikost), váš rozpočet pro vířivku (náklady), vlastnosti a výhody vířivky (hodnota), a co je nejdůležitější - pověst výrobce pro ten nejkvalitnější rodukt a jedinečný servis (spolehlivost). Jste ve správných rukách.

2. Co je Vodoléčba - Hydroterapie?
Hydroterapie, podle definice, je použití vody k úlevě od bolesti což podporuje fyzickou pohodu. HANSCRAFT AMERICAN+ používá Waterway® americké trysky k masáži celého těla ke snížení stresu, snížení bolest kloubů a svalů, a je používán rehabilitačními specialisty, kteří pomáhají svým pacientům po celé Severní Americe a nyní i v Evropě.

3. Jak často vířivku vypouštět a čistit?
Zbytky prostředků a rozpuštěných pevných látek z používání křivkových chemikálií zapříčiní, že bude obtížnější udržet vodu čistou, a proto se doporučuje používat bezchlorovou kyslíkovou chemii, která nedráždí slizice. Dále byste měly vířivku čistit každé 3 až 4 měsíce. Najděte rohovou výpust spodní straně vnějšího panelu, připojte zahradní hadici a vířivku vypusťte. Pro samotné čištění použijte mýdlový roztok s vodu a měkkou houbu pro vyčištění skořepiny vířivé vany. Dobře opláchněte čistou vodou a vířivka je znovu čistá a připravená Vás těšit.

4. Jaká plocha a z jakého materiálu se doporučuje pro instalaci vířivky?
Doporučujeme vířivku umístit ve zcela vodorovné poloze na zpevněný povrch. Může to být například také palubové dřevo na zpevněném podloží. Instalací vířivky na nerovný povrchu může dojít k deformaci skořepiny, což ruší naší záruku. Svěřte samotnou instalaci nám a dobře si Váš povrch pro vířivku připravte a naplánujte.

5. Jakou přípojku elektřiny potřebuji?
  Vířivé vany jsou vybaveny řídicím systémem na 220V nebo 400V, což garantuje velmi jednoduchou instalaci. Doporučujeme zkontrolovat Váš elektrický jistič a s naším obchodníkem prokonzultovat Vaše místní vybavení. Samotné zapojení je velmi jednoduché.

6. Co je Ozonizátor?
Ozon generátor neboli ozonizátor přeměňuje kyslík (O2) na ozonu (O3), a následně se vplavuje do vířivé vany společně s horkou vodou. Přidáním těchto speciálních molekul kyslíku zneškodníme bakterie a organické sloučeniny přirozenou a přírodní cestou, aby byla Vaše vířivka čistá, a dokonce bez agresivní chemie.

7. Co je to filtrační cyklus a jakým způsobem pracuje?
Jak to funguje? Filtrační cyklus je doba, po kterou se čerpadlo zapne na nízkou rychlost pro filtrační účely a Generaci ozónu pro 12ti hodinový cyklus. Výchozí cyklus se označuje jako F2, což znamená, že se čerpadlo zapne po dobu 2 hodin a následně se vypne po dobu 10 hodin. Cyklus se poté opakuje. Pro běžné užívání doporučujeme užívání standardního režimu.

8. Co vnitřní zařízení vířivky? Musím ji nechat v prostoru a dostupnou ze všech stran?
Rub kovového lemu kolem vířivky má označení a nachází se pouze na jedné straně. To označuje stranu vířivé vany, kde se nachází centrální systém technologie, řídící jednotka  a čerpadla. Mějte na paměti, aby byla tato strana přístupná před tím, než vířivku napevno umístíte.